LIIKKUVAN YRITTÄJÄN ELÄMÄÄ METSÄSSÄ JA TYÖPÖYDÄN ÄÄRESSÄ

Lapsiperheen lifestyle-kuvaus


Lapsiperheen lifestyle-kuvaus-postaussarja kertoo nimensä mukaisesti siitä, miten kuvaukset sujuvat kanssani. Ensimmäisessä osiossa esittelen lifestyle-kuvauksen pääpiirteittäin ja seuraavissa osioissa syvennyn eri tekijöihin, jotka mahdollistavat ihanien kuvien onnistumisen.


1 / 5 Lifestyle-kuvauksen pääpiirteet

2 / 5 Eri ikäisten lasten ohjaaminen

3 / 5 Pukeutuminen ja rekvisiitta

4 / 5 Lapsen luottamuksen ansaitseminen

5 / 5 Täydellinen asiakas


Melkein kaikki tähänastiset lapsi- ja perhekuvaukset ovat olleet lifestyle-tyylisiä kuvauksia yhdistettynä nopeisiin potretteihin. Esimerkiksi yksivuotiskuvaukset ovat välillä yksivuotiaan asettelua ja ohjaamista potretteja varten, välillä rentoa ja hauskaa yhdessäoloa ja juoksentelua metsässä.


Pienimmille lapsille saatan antaa tehtäviä kuten tietynlaisten käpyjen etsimistä, kun taas eskari-ikäiset ja vanhemmat lapset saavat päättää yhteisestä tekemisestä ihan itse. Parhaat kuvat syntyvät silloin, kun sisarukset pääsevät yhdessä keksimään koko perheelle hauskaa tekemistä kesken kuvausten!


Lifestyle-kuvauksissa ei keskitytä rekvisiittaan tai millintarkkaan päänkääntelyyn, vaan aitojen hetkien ja tunteiden kuvaamiseen. Näin ilmeet ja eleet ovat kuvissa luonnollisia. Lisäksi vältytään suuremmilta kiukkukohtauksilta, kun lapsilla on hauskaa ja mielekästä tekemistä. Kuvauksia voi hyvinkin verrata leikkipuistossa vierailuun, sen verran väsyttävää hommaa se on - ehkä eniten aikuisille!


Jos samalla kertaa otetaan potretteja, ne eivät ole jäykkiä ja pakotettuja tilanteita, vaan luontevia lyhyen hetken potretteja. Kun valaistus ja tausta ovat potrettia ajatellen juuri sopivat, ohjaan nopeasti lapsen asennon ja katseen kohdilleen. Muutamassa sekunnissa kuvat on otettu. Sama toistuu kuvausten aikana muutaman kerran, riippuen siitä, kuinka monenlaisille potreteille on tarve.


Lifestyle-kuvauksia on kahdenlaisia: tunnin kuvaus, jossa keskitytään ainoastaan perheen kuvaamiseen ja kahden tunnin kuvaus, johon ovat tervetulleita myös lemmikit, isovanhemmat tai muut tärkeät henkilöt. Kahden tunnin kuvauksessa on aikaa myös potreteille, joten se soveltuu paremmin yksivuotis- ja sisaruskuvauksiin, joissa toiveena on saada myös aseteltuja potretteja.


En pidä siitä, että asiakas laitetaan valitsemaan itselleen vain tietty määrä kuvia, joten toimitan kaikki onnistuneet kuvat editoituina. Epäonnistuneilla kuvilla tarkoitan sellaisia, joissa toinen silmä on kiinni tai kuva on jollain muulla tavalla epäedullinen kuvattavan kannalta. Toimituksen jälkeen asiakkaalla on mahdollista pyytää lisäeditointeja veloituksetta. Niillä tarkoitetaan esimerkiksi pään vaihtamista tai mustavalkokuvia. Toimitan kaikki kuvat laajoilla ei-kaupallisilla oikeuksilla, eli saat julkaista, jakaa ja teettää kuvista tuotteita niin paljon kuin haluat. Valokuvaajan nimen mainitseminen julkaisun yhteydessä ei ole mitenkään pakollista enkä myöskään lisää kuviin vesileimoja.

Tavoitteeni on tehdä yhdessä kanssanne hauska kuvaushetki ja muuttaa muistot aidoiksi hyvän mielen kuviksi.


Valokuvaaja Muhos / Studio Muhos / Valokuvaajaa Oulu / Lapsikuvaaja Oulu / Hääkuvaus Oulu / Lapsikuvaus kotona Oulu / Lapsikuvaus kotona Muhos / RIppikuvas Muhos / Valokuvaaja Muhoksella / Perhekuvaus Muhos / Perhekuvaus Oulu / Miljöökuvaus Oulu / Miljöökuvaus Pohjois-Pohjanmaa / Luonnonvalo valokuvaaja / Hääkuvaaja Muhoksella / Hääkuvaaja Liminka / Hääkuvaaja Tyrnävä / Valokuvaaja Kainuu / Valokuvaaja Pohjois-Pohjanmaa / Yksivuotiskuvaus Oulu / Yksivuotiskuvaus Muhos / Newborn-kuvaus Oulu / Newborn-kuvaus / Newborn-kuvaus Muhos / Newborn-kuvaus kotona / Vauvakuvaus Oulu / Vauvakuvaus studiossa / Vauvakuvaus Kainuu / Vauvakuvaus kotona / Miljöökuvaus pellolla / Ylioppilaskuvaus Oulu / Ylioppilaskuvaus Muhos / Ylioppilaskuvat Muhoksella / Valmistujaiskuvat Muhoksella Valokuvaaja Utajärvi / Valokuvaus Utajärvi / Newborn Muhos Graafinen suunnittelu Oulu, digitaalinen assistentti, virtuaalinen assistentti, graafinen suunnittelija / Oululainen valokuvaaja / Valokuvaus kotona / lasten valokuvaus 

Sinna Näppä: valokuvaaja Oulu, Muhos, Kainuu & Pohjois-Pohjanmaa, sinnanappa@gmail.com

  • Facebook
  • Instagram