Sopimus- ja toimitusehdot

Valokuvauspalvelujen yleiset sopimus- ja toimitusehdot

Tällä sivulla esitetyt yleiset ehdot ovat voimassa kaikissa palveluissa, ellei asiakkaan kanssa ole toisin kirjallisesti sovittu.

Palvelun hinta ja sisältö

Palvelun hinta määräytyy toimeksiannosta laaditun sopimuksen mukaisesti. Kaikissa hinnoissa alv 0 %.​

Varausmaksut

Valmistujaiskuvaus, potrettikuvaus, lemmikkikuvaus, somepaketti, lapsi- ja perhekuvaus: 

Varausmaksu laskutetaan välittömästi kuvausajankohdan valitsemisen jälkeen. 30 % varausmaksu vahvistaa varauksen ja se hyvitetään kuvauksen loppusummasta. Perutun kuvauksen varausmaksua ei palauteta. Loppusumma sovitun valokuvauksen hinnasta erääntyy kahden (2) viikon kuluttua kuvauspäivästä. Asiakas saa kuvauksia seuraavana arkipäivänä muutaman sneak peek -kuvan. Loput kuvat toimitetaan laskun maksamisen jälkeen 1-4 viikon kuluessa. Mikäli laskua ei makseta, kuvia ei toimiteta eikä varausmaksua palauteta. Varausmaksu on mahdollista siirtää toiseen kuvaukseen.

Tapahtumat, juhlat (ei häät): 

Varausmaksu laskutetaan välittömästi kuvausajankohdan valitsemisen jälkeen. Varausmaksu on 30 % kuvauksen hinnasta. Varausmaksu vahvistaa varauksen ja se hyvitetään kuvauksen loppusummasta. Perutun kuvauksen varausmaksua ei palauteta. Loppusumma sovitun valokuvauksen hinnasta erääntyy kahden (2) viikon kuluttua kuvauspäivästä. Asiakas saa kuvauksia seuraavana arkipäivänä muutaman sneak peek -kuvan. Loput kuvat toimitetaan laskun maksamisen jälkeen 1-4 viikon kuluessa. Mikäli laskua ei makseta, kuvia ei toimiteta eikä varausmaksua palauteta. Varausmaksu on mahdollista siirtää toiseen kuvaukseen.

Dokumentaarinen hääkuvaus ja hääpotretit: 

Kuvauspäivästä tehdään alustava varaus, joka täytyy vahvistaa kahden (2) viikon kuluessa, tai muuten asiakas menettää alustavan varauksensa varausjonon seuraavalle. Varauslasku ja kuvaussopimus lähetetään asiakkaalle alustavan varauksen tekemisen jälkeen. Varausmaksu on 30 % kuvauksen hinnasta. Varausmaksun maksaminen vahvistaa varauksen ja se hyvitetään kuvauksen loppusummasta. Perutun hääkuvauksen varausmaksua ei palauteta. Loppusumma dokumentaarisen hääkuvauksen tai potrettikuvauksen hinnasta erääntyy kahden (2) viikon kuluttua hääpäivästä. Hääpari saa häitä seuraavana päivänä muutaman sneak peek -kuvan. Loput kuvat toimitetaan laskun maksamisen jälkeen 1-4 viikon kuluessa. Mikäli laskua ei makseta, kuvia ei toimiteta eikä varausmaksua palauteta. 

Tekijänoikeudet

Tekijänoikeudet säilyvät yrittäjällä. Yrittäjä voi käyttää valokuvia ja videoita verkkosivuillaan, kuvakilpailuissa ja muussa yrityksen markkinointiin liittyvässä ilman erillistä lupaa, ellei toisin kirjallisesti sovita. Valokuvaaja kunnioittaa asiakkaansa yksityisyyttä ja käyttää harkintaansa kuvien julkisessa käytössä.

Valokuvien tyyli, kattavuus ja mahdollinen tuhoutuminen

Asiakas on nähnyt yrittäjän aiempia töitä ja hyväksyy sen, että kuvaus- ja editointityyli voi muuttua ajan myötä tai olosuhteiden takia. Samanlaista tyyliä aiempien kuvien kanssa ei taata. Valokuvien taiteellinen tyyli määrittyy valokuvaajan harkinnan mukaisesti vallitsevat olosuhteet huomioon otettuna.

Valokuvaaja huolehtii kuvien huolellisesta varmuuskopioinnista, joka päättyy 6 kuukautta kuvaustapahtuman jälkeen. Valokuvaajalla on kuvauksissa mukana vararunko, varaobjektiivi sekä riittävästi akkuja ja muistikortteja, jotta kuvaukset sujuvat odotetulla tavalla.

Valokuvien toimitus

Onnistuneet kuvat editoidaan kuvaajan oman tyylin mukaisesti ja lähetetään asiakkaalle 1-4 viikon kuluessa kuvauksista edellyttäen, että lasku kuvauksista on suoritettu kokonaisuudessaan. Kuvat toimitetaan täydellä resoluutiolla. Asiakas saa kuvat nettikansioon tai muistitikulla sopimuksesta riippuen.

Asiakkaan vastuu

Asiakas takaa valokuvaajalle työrauhan ja toimii tämän kanssa yhteistyössä sekä ennen kuvauksia että kuvausten aikana, jotta valokuvaukset onnistuvat odotetulla tavalla. Muussa tapauksessa valokuvaaja ei vastaa toimitettujen kuvien laadusta. 

Sovellettava laki ja erimielisyyksien ratkaiseminen

Sopimukseen sovelletaan Suomen lakia. Erimielisyydet pyritään ratkaisemaan ensisijaisesti sovittelemalla. Mikäli kauppasopimusta koskevaa erimielisyyttä ei saada ratkaistuksi osapuolten välisillä neuvotteluilla, asiakas voi ottaa yhteyttä kuluttajaneuvontaan, minkä jälkeen saattaa asian kuluttajariitalautakuntaan.